TOIMINNAN ESITTELY

Koirakoulu Junto – Kotoisa koiraporukka

Tervetuloa mukaan rennon mielen reenaajien porukkaan, tehdään koirahaaveista totta yhdessä!

”Tämä ei ole totista hiki hatussa vääntämistä, täysillä tehdään vain hymy huulessa ja häntä heiluen, toisia tukien!” – Sara, Koirakoulu Junto

 

 

Junto on sivutoimisena yrityksenä (y-tunnus: 3107393-1) toimiva pienimuotoinen koirakoulu Oulun seudulla. Tarkoituksena on tarjota matalan kynnyksen koirakoulutusta rennolla meiningillä kaikenlaisille koirakavereille. Olipa tavoitteesi mikä tahansa, kouluttaja ja kaverit ovat juuri sitä varten!

Pääpäsmärinä Juntolla häärii Sara Kamula. Junton porukkaan tullessasi tapaat Saran varmasti. Sara häärii niin nettisivujen kuin puhelimenkin ääressä, opastaa ja vastaa kysymyksiin sekä vetää hommia myös kentillä!  Idea rennon letkeästä koirakoulusta syntyi pääosin erilaisista koulutuskokemuksista ja ihmisten kanssa jutustelemisesta. Kenenkään ei tulisi miettiä, onko minusta ja koirastani johonkin, vaan harrastukset kuuluu kaikille!

Peruslajien lisäksi Juntolla järjestetään erilaisia koulutuksia ideoiden ja toiveiden pohjalta myös muita upeita koira-alan ammattilaisia hyödyntäen! Mitä sulla haluttas kokeilla?

 

 

Nimi ”Junto” tulee espanjan kielestä ja suomennettuna se tarkoittaa ”yhdessä”. Sanana ”junto” kuvastaa erittäin hyvin tämän koirakoulun toimintaa. Uusien asioiden oppimisen lisäksi erittäin tärkeä osa hyvää treeniä on mukava ilmapiiri sekä rento, positiivinen kannustus! Treeneissä tarkoituksena on pitää hauskaa, harjoitella ja oppia yhdessä.

Koulutuksissa käytetään positiivisia koulutusmenetelmiä, jotka perustuvat positiiviseen vahvistamiseen. Treeneissä opetetaan ja kannustetaan myös kaikkia treenaajia käyttämään tätä loistavaa koulutusmenelmää koirien kanssa toimiessa. Mitään ei tehdä pakolla, vaan koiran ehdoilla kannustaen ja painottaen koiran omaa oivaltamista.

 

Yksi tärkeimmistä periaatteista Juntolla on, että kaikki pääsevät mukaan. Toimintaan osallistuakseen ei tarvitse jäsenyyksiä, talkootyötä tai muitakaan suorituksia, ilmoittautuminen riittää! Jokaiselle löytyy varmasti jotain kivaa aktiviteettia millä tuoda iloa koiran elämään!

 

 

 

 

ESITTELY SARA:

Olen reilu parikymppinen koiraharrastaja Oulusta, asunut täällä koko ikäni ja pyörinyt koiratreeneissä mukana siitä lähtien kun opin kävelemään. Kotonani on ollut koiria korthalsingriffoneista yorkkiin, ja myös treeneissä on tullut vastaan vaikka minkälaisia karvakuonoja. Olen aiemmin kouluttanut agilityä/tottelevaisuutta/nätoa erilaisina koulutuskeikkoina, sekä useamman vuoden työn olen viime vuosina tehnyt Kalimeen koiraharrastajien vastaavana kouluttajana. Treeneihin haluan tuoda aina mukanani positiivisuutta ja iloista energiaa!

Koulutan myös muilla koirakouluilla ja seuroilla, mm. OSTY ja RallyHaukut Oulu. Omia pääsääntöisiä koulutuslajejani ovat agility, arkitottelevaisuus, sekä näyttelytottumus.

  •  Olen aloittanut lapsena koiraharrastuksen perheeni koirien kanssa arkitottelevaisuudesta, ja ihastuttuani lajin monipuolisiin hyötyihin ja iloihin, jatkanut itseni kehittämistä sen parissa. Koirien kanssa työskentelystä innostuneena päädyin opiskelemaan myös alaa ja pyrin kehittämään itseäni koko ajan uuden tutkimustiedon varjolla! Viiimeisimmäksi olen suorittanut mm. koirien oppimispsykologian-, ja käytöshäiriöiden anatomia -kurssit Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa.
  • Näyttelyharrastuksen olen aloittanut noin 10 vuotta sitten Junior Handler -koulutuksista. Tämän jälkeen olen treenannut ja esittänyt useiden ryhmien koiria, kuten omani kultainennoutaja (FCI 8), korthalsingriffoni (FCI 7), etnankoira (FCI 5), vehnäterrieri (FCI 3)  ja cottoni (FCI 9). Kehitän aktiivisesti itseäni ja käyn erilaisissa nätokoulutuksissa.
  • Agilityssä treenaan ja kisaan tällä hetkellä pääsääntöisesti lainakoirien kanssa, mutta mukana kulkee myös pari uutta aloittelevaa agilitykaveria. Harrastuksen olen aloittanut 10-vuotiaana cottoni Damin kanssa. Viime vuosina olen suorittanut myös agilityn koulutusohjaajakurssin (SAGI). Lisäksi pyrin aktiivisesti kehittämään itseäni erilaisten ammattilaisten käsissä!