Treenikäytännöt & säännöt

Tutustu käytäntöihin aina ennen treeneihin ilmoittautumista!

Alta löydät YLEISET OHJEET / KURSSIKÄYTÄNNÖT / ÄXÖNIKÄYTÄNNÖT

Mikäli jokin kohta ohjeissa on epäselvä, ota yhteyttä!

 

 


YLEISET OHJEET:

Jokainen koiranomistaja on vastuussa omasta koirastaan. Koiran täytyy olla ohjaajansa hallinnassa.

Olemme yhdessä vastuussa treenipaikasta, sen siisteydestä ja turvallisuudesta. Koiran ei saa antaa tehdä tarpeitaan harjoittelutiloihin tai -välineisiin. Roskat on laitettava roskikseen. Myös lähialueet on pidettävä siistinä. Kouluttajan antamat ohjeet edistävät turvallisuutta ja niitä on noudatettava! Jokainen treenaaja huolehtii omista vakuutuksistaan.

Treeneissä käytetään positiivista koulutusmenetelmää, joka lyhyesti kuvaituna tarkoittaa äänteiden ja eleiden vahvaa käyttöä, koiran ohjaamista oikeaan toimintaan ja sen vahvistamista. Ei siis vain kielletä, vaan kerrotaan koiralle myös mitä siltä halutaan ja pyritään vahvistamaan sitä, jolloin myös rajat asetetaan positiivisella tavalla, vahvistaen samalla johdonmukaista, ystävällistä ohjaajaa ja yhdessä tekemisen riemua. Treeneissä kannustetaan jokaista positiiviseen kouluttamiseen, eikä mitään tehdä pakolla!

 

Jos jonkin asian kanssa tulee pieniäkin ongelmia tai jotain juolahtaa mieleen, olethan heti yhteydessä Juntolle päin, etkä jää asiasi kanssa yksin!

 


KURSSIKÄYTÄNNÖT:

 

  • ILMOITTAUTUMINEN

Toimintaan ilmoittaudutaan ilmoittautumislomakkeen kautta, kaikki ilmoittautumiset ovat sitovia. Saat vahvistuksen sähköpostiisi, kun lomake on saapunut perille. Huomioithan että vahvistuksessa voi olla viiveitä ilmoittautumisen ollessa ruuhkainen.

Viimeistään kurssin alkua edeltävänä päivänä saat sähköpostiisi kurssikirjeen. Laskutus toimii Ukko.fi -palvelun kautta.

Ellei kurssikirje/maksutiedot tule perille, otathan yhteyttä! Tarkistathan myös roskapostisi!

Joka kurssille otetaan lajista riippuen vähintään 2-4 koirakkoa, ellei määrä täyty, kurssi joudutaan perumaan.

Kurssille osallistuvan koiran tulee olla terve ja rokotettu Kennelliiton rokotusmääräyksien mukaisesti (normikursseille pentujen varoaika 21vrk). Juoksuiset nartut voivat osallistua treeneihin suojan kanssa.

 

  • POISSAOLOT & PERUUTUKSET

Kaikki toimintaan ilmoittautumiset ovat sitovia. Poissaoloista on aina ilmoitettava, jotta saamme peruutuspaikat eteen päin ja pystymme pitämään treenit! On myös kohteliasta treenikavereita kohtaan ilmoittaa poissaolosta, sillä on kurjaa jos kaikkia harjoituksia ei pystytä tekemään vähäisen koiramäärän vuoksi.

Ilmoita poissaolot heti kun tiedät olevasi pois treeneistä, viimeistään edellisenä päivänä (1vrk). Poissaolot voi ilmoittaa parhaiten tekstiviestillä tai suullisesti suoraan kouluttajalle edellisellä treenikerralla.

Ilmoitetut poissaolot voi korvata muilla kursseilla/äxönissä sovitusti puolen vuoden sisällä. Kurssilta voi korvata kuitenkin vain max. puolet kurssikerroista ja niistä tulee sopia kouluttajan kanssa! Pyritään kuitenkin käymään aina treenikerrat, jotka on varattu. Näin toiminta pyörii parhaiten. Lisätietoa korvauksista täältä

Jos jostain syystä haluat perua koko kurssin, otathan heti yhteyttä niin asiasta voidaan sopia. Kurssiperuutus tulee tehdä viimeistään viikkoa (7vrk) ennen kurssin alkua, jotta tilalle ehditään ottaa uusi treenaaja!

Perumattomista ta liian myöhään perutuista tunneista/kursseista joudutaan veloittamaan täysi hinta kulujen vuoksi. Otathan yhteyttä ja sovit henkilökohtaisesti peruutuksista, jotta ne tulevat varmasti oikein perille!

Kouluttajan ollessa sairaana kurssikerran korvaus sovitaan ryhmäläisten kesken, yleensä treenit vaihdetaan mahdollisuuksien mukaan eri päivälle.

Kenttätreenit voidaan myös siirtää eri päivälle kovan vesisateen/ukkosen sattuessa.

 

 


ÄXÖNIKÄYTÄNNÖT:

 

  • ILMOITTAUTUMINEN

Toimintaan ilmoittaudutaan ilmoittautumislomakkeen kautta, kaikki ilmoittautumiset ovat sitovia. Saat vahvistusviestin sähköpostiisi, kun lomake on saapunut perille. Huomioithan että vahvistuksessa voi olla viiveitä ilmoittautumisen ollessa ruuhkainen.

Äxönin minimi osallistujamäärä tulee täyttyä, jotta se järjetetään. Muuten se valitettavasti joudutaan perumaan.

Toimintaan osallistuvan koiran tulee olla terve ja rokotettu Kennelliiton rokotusmääräyksien mukaisesti (yleisiin äxöneihin pentujen varoaika 21vrk). Juoksuiset nartut voivat osallistua suojan kanssa, ellei toisin mainittu.

 

  • PERUUTUKSET

Kaikki toimintaan ilmoittautumiset ovat sitovia. Jos jostain syystä et pääsekään paikalle ja joudut peruuttamaan äxönin, se tulee tehdä viimeistään vuorokautta (1vrk) ennen kyseistä ajankohtaa, ellei toisin mainittu! Näin saamme peruutuspaikat eteenpäin ja pystymme pitämään äxönin.

Perumattomista tai liian myöhään perutuista tunneista joudutaan veloittamaan täysi hinta kulujen vuoksi. Otathan yhteyttä ja sovit henkilökohtaisesti peruutuksista, jotta ne tulevat varmasti oikein perille!

Kouluttajan ollessa sairaana, äxöni joudutaan perumaan. Tästä ilmoitetaan tekstiviestillä kaikille osallistujille.

Ulkotapahtumat joudutaan myös perumaan kovan sateen/ukkosen sattuessa. Tästä ilmoitetaan myös tekstiviestillä. Yleensä peruutuksen sattuessa äxöni pyritään järjestämään kuitenkin uudestaan toisena ajankohtana.