Lajien esittelyt

 

Alta löydät esittelyt kaikista Junton kursseista.

Autan mielelläni jokaista löytämään juuri itselle sopivan lajin ja ryhmän, sekä kerron tunneista lisää, kysy rohkeasti!  [email protected]

 

 


Näyttelytottumuskurssien tavoitteena on saada jokainen koira esiintymään kauniisti ja työskentelemään esittäjän kanssa hyvässä yhteistyössä. Lisäksi kurssien tärkeimpiä tavoitteita on saada koiran ohjaaja myös miettimään, miten asiat kannattaa tehdä, mikä sopii minun koiralleni ja miksi näin? Junton näyttelytottumuskursseilla harjoitellaan koiranäyttelyissä tarvittavia taitoja erilaisten harjoitusten lisäksi myös monipuolisten teorioiden kautta. Keskeisimpiä asioita jokaisella kurssilla ovat koiran ravi ja liike, seisotus, käsittely, sekä koiran esittäminen.

 

Näyttelytottumus alkeet: Alkeiskurssille tultaessa koiran olisi hyvä hallita yleinen vierellä kävely sekä ryhmässä toimiminen (hyvän startin voi hakea tarvittaessa esimerkiksi arkitottelevaisuuskurssilta), jotta tunneista saa kaiken hyödyn irti. Alkeiskurssi pohjautuu näyttelyiden perusteorioiden läpikäymiseen. Lähdemme liikkeelle näyttelyiden perusasioista, kuten vierellä ravaaminen ja paikalla seisominen. Lisäksi tutustumme tavallisimpiin kuvioihin, sekä yleiseen toimintaan näyttelypaikalla ja -kehässä. Kurssin tavoitteena on saada koirakolle haltuun yleinen kehässä toimiminen, peruskuviot sekä esittäminen. Soveltuu erittäin hyvin myös pennuille (rokotukset kunnossa + varoaika 21vrk)!

Pääsyvaatimus: Koira on ohjaajansa hallinnassa, hihnakäytös ja ryhmässä toimiminen onnistuu

Seuraavaksi kurssiksi: Näyttelytottumus jatko

 

Näyttelytottumus jatko: Jatkokurssi on tarkoitettu koirakoille, jotka hallitsevat jo näyttelyiden perusteet ja haluavat ylläpitää sekä hioa nätotaitoja lisää. Jatkokurssilla keskitytään vielä tarkemmin tekniikoihin, koiran liikkeisiin ja kauniiseen esittämiseen. Perusharjoituksien lisäksi yhteistyötä, kuvioita ja liikkeitä hiotaan vielä monipuolisimmilla tekniikkaharjoituksilla. Jatkokurssilla on varattu aikaa enemmän myös koirakoiden henkilökohtaisille toiveille/ongelmille.

Pääsyvaatimus: Näyttelyiden perusteet hallussa

Seuraavaksi kurssiksi: Näyttelytottumus jatko uudestaan

 

 

Soveltavat kurssit: Lisäksi tarjoamme satunnaisesti erilaisia soveltavia nätokursseja, kuten ”Käsittelykurssi”

 

 


Kurssien ensisijaisena tavoitteena on parantaa ihmisen ja koiran välistä suhdetta, sekä oppia hyödyntämään koiran koulutuksessa positiivisia menetelmiä ja selkeää ohjaamista. Kurssit painottuvat yleisiin tottelevaisuus- sekä ryhmäharjoituksiin.

 

Arkitottelevaisuus perusteet: Kurssi antaa eväitä jokapäiväiseen treenaamiseen oman koiran kanssa. Kurssilla käymme läpi arjessa hyödyllisiä perustaitoja erilaisten teorioiden ja niihin liittyvien harjotusten kautta. Treenaamme mm. kontakteja, luoksetuloa, hihnassa kävelyä, ohitustilanteita ja luvan antamista, sekä käskyjen ja kieltosanojen oikeanlaista käyttöä. Kurssi sopii oikein hyvin myös nuorille koirille.

Pääsyvaatimus: Ei pääsyvaatimuksia

Seuraavaksi kurssiksi: Arkitottelevaisuus syventävä / jonkun lajin alkeet

 

Arkitottelevaisuus syventävä: Syventävä kurssi on tarkoitettu koirakoille, jotka ovat suorittaneet jo arkitokon perusteet ja haluavat treenata lisää tottelevaisuutta ja ryhmässä toimimista arjen suhdetta vahvistaen. Kurssilla harjoittelemme jo hieman haastavampia tokoliikkeitä ja hiomme tekniikoita tarkemmin, teemme erilaisia rallytokon liikeharjoituksia, sekä treenaamme lisää ryhmässä toimimista perinteisten ryhmä- ja yhteisharjoituksien kautta.

Pääsyvaatimus: Arkitottelevaisuus perusteet käytynä

Seuraavaksi kurssiksi: Arkitottelevaisuus syventävä uudestaan

 

Pentujen arkitottis: Nyt myös pikkupennut pääsevät mukaan treenailemaan tottelevaisuutta yhdessä ryhmänä (kun ensimmäinen rokotus saatuna)! Kurssi soveltuu hyvin pennun ensimmäiseksi kurssiksi, mutta myös täydennyskurssiksi jo pentukurssin käyneille! Pentutottiksen ensisijaisena tavoitteena on kerätä pennulle uusia, positiivisia kokemuksia toisista ihmisistä, koirista ja ympäristöstä, sekä treenailla samalla pieniä arjen perusjuttuja rennolla otteella. Lähdemme luomaan koiran ja omistajan vahvaa suhdetta, sekä harjoittelemaan koulutusta positiivisin menetelmin. Harjoittelemme mm. hihnakäytöstä, kontakteja, rauhoittumista, odottamista ja luoksetuloa. Kurssin sisältöön on yhdistetty myös pieniä paloja yleisten harrastuslajien alkeista (esim. näto, toko, agi). Kurssi on suunniteltu erityisesti alle 1v koirille sopivaksi!

Pääsyvaatimus: Ei pääsyvaatimuksia

Seuraavaksi kurssiksi: Arkitottelevaisuus  / jonkun lajin alkeet

 

 

Soveltavat kurssit: Lisäksi tarjoamme satunnaisesti erilaisia soveltavia tottelevaisuuskursseja, kuten ”Ohituskurssit”

 

 


 

– Agilityssä yhdessä treenaamisen mahdollistaa toimiva ryhmä. Yleisissä treeneissä koirien pitää tulla toimeen muiden kanssa! Ennen agilitykursseja koiran kanssa on hyvä treenata esim. arkitottelevaisuuskurssilla perustottelevaisuutta ja ryhmässä toimimista

– Agility on raskas laji koiralle ja vaatii oikeanlaisen tekniikan. Mikäli olet harrastanut / kokeillut agilityä aiemmin itsenäisesti, ilman kouluttajan ohjeistusta, harrastus kannattaa aloittaa alkeisryhmistä/yksityistunnilta oman tason kartoittamiseksi.

 

ALKEISTASON KURSSIT

Agilityn alkeis1: Kurssi on alkeisopetuksen ensimmäinen osa, joka soveltuu hyvin myös testimielessä agilitystä kiinnostuneille. Kurssi soveltuu myös nuoren koiran kanssa harjoitteluun (6kk). Kurssin kesto on 4 kertaa. Alkeiskurssille tultaessa koira sekä ohjaaja voivat olla täysin kokemattomia agilityssä, mutta koiran tulee olla perustottelevainen ja ohjaajansa hallinnassa. Lähdemme harjoittelemaan kurssilla agilityn perusteita. Käymme yleisesti läpi esteiden oikeanlaista suoritustekniikkaa, koiran ohjaamisen ensiaskelia sekä agilityn hajoittelua yleisesti. Kurssilla tehtävät esteharjoitukset toteutetaan putkilla ja matalilla hypyillä (pentujen kanssa emme harjoittele vielä ollenkaan hyppytekniikkaa). Ryhmään otetaan vain 3- 4 koirakkoa.

Pääsyvaatimus: Koira on perustottelevainen ja ohjaajansa hallinnassa

Seuraavaksi kurssiksi: Agilityn alkeis2

 

Aglityn alkeis2: Kurssi on alkeis1 -kurssin jatko-osa, jossa tutustumme vielä muihin agilityssä käytettäviin esteisiin ja aloitamme hyvän pohjan luontia niiden parissa. Kurssin kesto on 4 kertaa. Tutustumme vielä erilaisiin hyppyesteisiin, sekä käymme läpi kontaktiesteiden alkeisopetusta ja suoritusta. Kurssille tultaessa koiran täytyy olla jo kehittynyt hyvin (Koira täysikasvuinen! Huomio mm. lonkat, rintakehä), sillä monet esteet ovat hyvin rasittavia. Yleinen suositus on yli 1v koirille.

Pääsyvaatimus: Agilityn alkeis1 asiat käytynä

Seuraavaksi kurssiksi: Agilityn alkeisjatko

 

Agilityn alkeisjatko: Agilityn perusteiden jälkeen lähdetään syventämään alkeiskurssien (1 ja 2) osaamista. Alkeisjatko on alkeiskoulutuksen viimeinen osa, joka sisältää 4 koulutuskertaa. Kurssilla jatkamme vielä haastavampien esteiden harjoittelua koirakon oman tason mukaisesti. Jatkokurssilla alamme painottaa myös jo ohjauksen merkitystä ja alamme treenaamaan ensimmäisiä ohjauskuvioita pienillä sarjoilla koirakon yhteistyötä vahvistaen ja valmistaen  valmennusryhmiin.

Pääsyvaatimus: Alkeiskurssit käytynä

Seuraavaksi kurssiksi: Agilityn mölliryhmä

 

 

VALMENNUSRYHMÄT 

Agilityn mölliryhmä: Mölliryhmäläisten kanssa treenataan vielä lisää suoritusvarmuutta ja tekniikkaa haastavimmille esteille. Jatketaan alkeiskoulutuksesta tuttujen perusohjauskuvioiden harjoittelua ja tehdään mölliratoja (hyppy-putki-radat) erilaisilla tekniikoilla sivuten. Kurssille tultaessa kaikkien esteiden pitäisi olla koirakolle jo tuttuja. Koiran tulisi pysyä myös irti ainakin rata-alueella. Mölliryhmän treenit neljän kerran satseissa (sitoutuminen + maksu, vanhat ryhmäläiset aina etusijalla jatkamaan seuraavaan).

Pääsyvaatimus: Alkeiskoulutus käytynä, kaikki agilityesteet ja perusohjaukset (valssi, persjättö, takaaleikkaus, takaakierto) tuttuja

Seuraavaksi kurssiksi: Agilityn mölliryhmä / Agilityn kisaryhmä (kouluttajan siirrosta)

 

Agility kisaryhmä: Ryhmässä hiotaan vielä hankalimpia esteitä kuntoon ja haetaan suoritusvarmuutta vaikeisiin kohtiin. Kerrataan perusohjauksia haastavimmilla esteillä, sekä treenataan lisää ohjauskuvioita ja sovelletaan niitä myös rataharjoituksissa. Treeneissä harjoitellaan jo pidempiä kisaratoja rennolla otteella. Kurssille tultaessa koirakon yhteistyö pitäisi olla jo sujuvaa, koira pysyy irti ohjaajansa luona ja pystyy suorittamaan esteitä myös pienessä häiriössä. Koirakon tulisi pystyä suorittamaan lähes kaikki esteet myös radalla, ja perusohjauskuviot (takaaleikkaus, persjättö, valssi, takaakierto) pitäisi olla hyvin hallussa. Kisaryhmän treenit neljän kerran satseissa (sitoutuminen + maksu, vanhat ryhmäläiset aina etusijalla jatkamaan seuraavaan)

Pääsyvaatimus: Lähes kaikki agilityesteet sujuvat jo myös radalla ja perusohjaukset (valssi, persjättö, takaaleikkaus, takaakierto) ovat hyvin hallussa

Seuraavaksi kurssiksi: Agilityn kisaryhmä

 

 

Soveltavat kurssit: Lisäksi tarjoamme satunnaisesti erilaisia soveltavia agilitykursseja, kuten ”Ohjaustekniikkakurssi”